Технологиите обединяват системите за сигурност в едно Обединяване на видео

...
 
Технологиите обединяват системите за сигурност в едно Обединяване на видео
Коментари Харесай

Касови бележки „на екран“ и видео хващат крадци

  Технологиите сплотяват системите за сигурност в едно
Обединяване на видео системата за наблюдаване и касовите транзакции ще хващат крадците още преди да са напуснали комерсиалния обект, научи „ Монитор “ по време на завършилото ревю „ Секюрити “ в Интер Експо Център.

Кражбите, осъществени взаимно от касиери и „ клиенти “, ще бъдат лимитирани с навлизаща на пазара система. В огромните хипермаркети постоянно се употребява скица, при която касиерът има баркод от нещо на ниска цена в ръката си, в касата се регистрира продажбата му, до момента в който клиентът изнася нещо по-голямо, споделя Румен Палмов, началник „ Системи за сигурност и връзки “ в „ Сектрон “.

Прочитанията на баркод четеца на стоката могат да бъдат изведени от касовата система и да бъдат вкарани на екран. По този метод се удостоверява дали това, което е регистрирано на баркод четеца в действителност е това, което е изнесъл клиентът от комерсиалния обект. Търговците ще може посредством избиране на случайни продукти да ги засичат по-лесно при проверка с видео от всяка продажба. Това е елементарно осъществимо с монтирането на една камера на всяка каса в обектите, които и в този момент са налични в множеството обекти като бензиностанции, магазини и други

Тенденцията в бранша на сигурността е към интеграция в обособените системи. Алармената система, видео наблюдението и надзор на достъпа може да се ръководи от едно място по наличен метод.

Видео сигнала може да се комбинира данни от други системи като надзор на достъпа. Често клиенти сплотяват в едно алармени системи с защита на периметър с микровълнови сензори. Тези типичен системи могат да бъдат вкарани в сървъра на софтуера и те да бъдат записвани.

Друга оригиналност, която до момента се използваше до неотдавна единствено от органите на реда, е различаване на регистрационни номера в действително време. Така може да бъде следено автоматизирано влизането и излизането на транспортни средства от обект без човешка интервенция. В Министерство на вътрешните работи системата се употребява главно за основаване на описи за търсени коли. „ Когато през обещано място мине търсен автомобил се основава тревога в системата и сътрудниците подхващат ограничения, с цел да спрат транспортното средство “, описаха от министерството.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР